Blogs

Masalah yang sering berlaku oleh bengkel cat kereta ]

Masalah yang sering berlaku oleh bengkel cat kereta Date Posted: 23/12/2020

Rujuk gambar dibawah :   Selepas proses cat kereta, kedutan atau pengecutan muncul di permukaan lapisan kereta. Kerosakan seperti ini biasa dalam operasi pembaikan cat kereta. Untuk mengelakkan fenomena ini, saya di sini untuk menjelaskan masalah yang mesti difahami oleh bengkel cat kereta. Masa penyemburan lapisan cat terlalu singkat ini menyebabkan masa pengeringan yang tidak mencukupi diberikan pada cat bawah dan pelarut di permukaan cat basah menghakis primer lapisan tengah..

Panduan mendapatkan kod warna dan nama warna kereta dengan betul? ]

Panduan mendapatkan kod warna dan nama warna kereta dengan betul? Date Posted: 10/12/2020

Adakah pelanggan mengetahui kod warna yang diminatinya itu? Contoh gambar dibawah :  Apakah kod dan nama warna kereta Honda s2000 ini? Kebanyakkan orang selalu jawab : Owh! ini warna Aztec Green. Sekarang, kalau anda hendak memilih warna kereta Honda s2000 Aztec Green gambar diatas untuk dicat kereta sendiri. Apakah yang selalu anda buat?  i. Tanya kawan dahulu, Apa nama Warna ini? ii. Tanya bengkel cat kereta, Apa nama warna ini?..

Perkara perkara dan set barang lengkap yang perlu anda ketahui semasa membeli barang untuk cat sebuah kereta ketika anda kunjungi di showroom Aikka. Apakah set barang lengkap yang perlu anda beli? ]

Perkara perkara dan set barang lengkap yang perlu anda ketahui semasa membeli barang untuk cat sebuah kereta ketika anda kunjungi di showroom Aikka. Apakah set barang lengkap yang perlu anda beli? Date Posted: 04/12/2020

Disini saya ingin menyatakan set barang lengkap (fullset) apa yang perlu anda beli untuk sebuah kereta. Antara set barang lengkap (fullset) yang perlu anda ketahui ialah :      ♦️ 2K Primer / 2K Epoxy      ♦️ 2K Thinner       ♦️ 2K Clearcoat      ♦️ Clearcoat Thinner       ♦️ Groundcoat / warna cat alas bawah &..

Aikka New Colour Display Showroom at Kedah - Sungai Petani ]

Aikka New Colour Display Showroom at Kedah - Sungai Petani Date Posted: 25/11/2020

Aikka New Colour Display Showroom at Kedah - Sungai Petani 200 warna display cover untuk pilihan  Title description, 25 Nov 2020 ..

50 Cawangan Aikka Paint Colour Mixing Specialist in Malaysia ]

50 Cawangan Aikka Paint Colour Mixing Specialist in Malaysia Date Posted: 25/11/2020

Di Malaysia, kami mempunyai lebih daripada 50 cawangan kedai bancuh cat kereta jenama Aikka, setiap cawangan kami menyediakan bilik pameran warna untuk anda lebih memahami dan memilih warna. Lebih daripada 300 warna khas dan beribu-ribu warna pilihan yang mampu memenuhi citarasa anda. Di setiap cawangan Aikka, kami juga menyediakan perkhidmatan membancuh cat untuk lebih menyenangkan anda memberikan gambar warna yang anda mahukan dan kami dapat membancuh warna tepat pada citarasa..

Showing 1 to 5 of 5 (1 Pages)